Veelgestelde vragen
Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen rondom de levering en het retourneren van producten, verzendkosten, installatie en meer. We hebben de verschillende productcategorieën voor je op een rij gezet, zodat voor jou direct duidelijk is waar je het antwoord op je vraag kunt vinden. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
-
Droger
-
De droger verwarmt en droogt niet, maar draait wel?
- Mogelijk is de droger door oververhitting afgeslagen. U kunt in dit geval de droger resetten. Raadpleeg hiervoor de meegeleverde handleiding.
- Controleer de filters en maak deze schoon wanneer nodig.
- Controleer in geval van een luchtafvoerdroger de afvoerslang, deze mag niet verlengd zijn.
-
Waarom wordt de was niet droog?
- Dit kan mogelijk veroorzaakt worden door niet goed gesorteerde was. Wanneer synthetisch en katoen samen in de droger worden gedaan, detecteren de sensoren dat het synthetische eerder droog is dan het katoen en zal de droger stoppen.
- Controleer het filter en condensator en maak deze schoon.
-
Kan de droger in een garage, schuur of berging geplaatst worden?
- Een droger reageert op de omgevingstemperatuur en werkt alleen als deze tussen de 15 en 35 graden is. Derhalve kan het zijn dat de droger dan niet naar behoren functioneert of zelfs uitvalt.
-
Vaatwasser
-
Waarom blijft er water op de bodem staan?
- Controleer of de afvoerslang correct is aangesloten en niet verlengd is.
- Neem het water in de machine op met een spons, haal de stekker uit het stopcontact en wacht 15 minuten. Doe daarna de stekker weer in het stopcontact en laat de machine een programma draaien.
-
De vaat wordt niet schoon, er blijft witte aanslag op de glazen zitten.
Dit wordt veroorzaakt door een verkeerde verhouding zout/glansspoelmiddel:
- Controleer of het glansspoelmiddel gevuld is en stel deze dusdanig in, zodat er geen witte aanslag meer zichtbaar is. Het makkelijkste is bij stand 3 te beginnen.
- Controleer of het zoutreservoir gevuld is en stel deze in naar gelang de hardheid van het water in uw regio.
-
Er zit roest op de vaat
- Dit kan veroorzaakt worden door vaat dat niet van roestvrijstaal is in de machine. Dit is eenvoudig te verhelpen door een propje aluminiumfolie te plaatsen in het bestekbakje. De roest zal dan verdwijnen.
- Roest op de bodem kan er op wijzen dat er zout is gemorst bij het vullen van het zoutreservoir. Zoals ook beschreven in de handleiding dient het eventueel gemorste zout direct verwijdert te worden om roestvorming te voorkomen.
-
Er is een krassen geluid hoorbaar tijdens het afpompen van het water.
- Zet direct de machine stil en controleer het filter. Mogelijk is iets in de afvoer terecht gekomen.
-
Vriezen
-
Het indicatielampje brandt
- Wanneer de temperatuur -18 of kouder is, is mogelijk de thermostaat defect.
- Wanneer de temperatuur -12 of warmer is, dan is er waarschijnlijk een koeltechnisch probleem opgetreden.
-
Er is ijsvorming in de vriezer
- Controleer of het deurrubber goed aansluit wanneer de deur dicht is. Dit kunt u eenvoudig zelf controleren door een zaklamp in de vriezer te leggen en de deur te sluiten. Mocht er licht uit komen dan kunt u het rubber voorzichtig verwarmen met een föhn en zodoende oprekken.
- Wanneer de deur van de vriezer regelmatig open en dicht gaat zal de warme lucht in de vriezer voor ijsvorming zorgen.
-
De vriezer valt uit of werkt niet
- Wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan 15 graden, zoals in bijvoorbeeld een schuur of garage, dan bestaat de kans dat de vriezer niet naar behoren functioneert en zelfs kan uitvallen.
-
Koelen
-
De koelkast valt uit of werkt niet
- Wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan 15 graden, zoals in bijvoorbeeld een schuur of garage, dan bestaat de kans dat de vriezer niet naar behoren functioneert en kan zelfs uitvallen.
-
Er komt geluid uit de koelkast
- Dit is in feite een normaal verschijnsel en zal na een aantal dagen afnemen. Dit is mogelijk de koelvloeistof die door de leidingen circuleert.
- Wanneer het een trillend of tikkend geluid is, kan het mogelijk zijn dat een van de leidingen van de koelkast ergens tegenaan trilt. Druk met de vlakke hand tegen de leidingen van de koelkast om het trillende, tikkende geluid te verhelpen.
-
Er ligt water in de koelkast
- Controleer of het condens gaatje boven de groenten la niet verstopt is. Wanneer verstopt kan het condens niet goed weglopen en zal het water onder in de koelkast blijven staan.
-
Wasmachine
-
De wasmachine is gestopt. Wat nu?
- Draai het filter open rechts onderin. Let op er kan water uit de opening komen. Maak het filter schoon en controleer of het schoepje vrij rond kan draaien.
- Controleer of de afvoerslang juist is geplaatst.
- Haal de stekker uit het stopcontact en wacht 20 minuten. Doe de stekker er weer in en zet de machine aan.
-
De machine maakt een bonkend geluid
- Mogelijk bent u vergeten de beveiligingsschroeven te verwijderen na plaatsing. Zet direct het apparaat uit en verwijder deze als nog, zoals aangegeven op de sticker en tevens in de handleiding.
- Het kan ook zijn dat het bonken wordt veroorzaakt door een onbalans in de machine. Wanneer u een zwaar stuk wasgoed wast is het noodzakelijk nog wat andere stukken zoals een paar handdoeken mee te wassen.
- Controleer of de machine wel waterpas staat en stel dit eventueel bij.
-
De wasmachine stinkt
- Mogelijk zit er vetluis in de machine. Dit wordt veroorzaakt door gebruik van teveel waspoeder waardoor er drap ontstaat die niet zichtbaar is. Dit is op te lossen door de machine te laten draaien op 90 graden met een kopje soda (zonder was in de machine) en uit te zetten wanneer de trommel vol water staat. Voeg vervolgens via het zeebaakje water toe tot de trommel halfvol staat en laat dit een nachtje weken tot al het vuil los is. Wij adviseren dit regelmatig te herhalen, ongeveer om de drie maanden, afhankelijk van het resultaat.